Terapeutisk fotografering

Terapeutisk fotografering er å bruke foto som et hjelpemiddel til å bearbeide vanskelige følelser og bli bedre kjent med seg selv og verden rundt. Jeg holder workshop i dette. Du kan lese mer om dette under terapeutisk fotograferingbragerterapi.no.

Kurs i terapeutisk fotografering på Strømmen, starter 3.september

Du er velkommen til kurs i terapeutisk fotografering! Les mer om kurset her

http://livsglede.bragerterapi.no/tjenester/terapeutisk-fotografering/

Du kan også følge innleggene på arrangementet

her: https://www.facebook.com/events/399431187205164/permalink/455990361549246/

Bilde_07_162

 

Om terapeutisk fotografering

  1.  Velkommen til Eli´s lydlog om terapeutisk fotografering

Tanker og følelser kan uttrykkes på mange forskjellige måter. Vi kan kjenne på kroppen hvordan vi har det, vi kan tegne hvordan vi har det, vi kan spille musikk, vi kan lytte til musikk, vi kan fotografere, bare for å velge noen uttrykksformer som eksempel. Fotografering er min greie, det er gjennom det å fotografere at jeg uttrykker meg. Der har jeg min stemme. Terapeutisk fotografering er en terapiform som begynner å utvikle seg i Europa, Canada og USA. Og slik jeg ser det er det mange likhetstrekk med Gestaltterapi som jeg studerer ved Norsk Gestaltinstitutt. Blant annet det å øke oppmerksomheten, bevisstheten, varheten for det som skjer både inne i deg og utenfor deg. Med fotografering skjer det ting både inni og utenfor deg. Og oppmerksomheten trenes også konsentrasjonen.

Terapeutisk fotografering kan være til stor hjelp for mennesker med for eksempel sosial angst. Det å sette seg et mål om å gå ut og ta minst 10 bilder som du senere kan legge ut på sosiale medier eller som du bare har selv. Kanskje i et album som handler om deg, kan ha stor egenterapeutisk betydning. Blir du med i en gruppe som holder på med terapeutisk fotografering vil du også treffe andre mennesker som du vil finne felles interesse med.  Du vil bli bedre kjent med deg selv og andre. Du vil få mulighet til å uttrykke deg selv gjennom de bildene du tar og om du vil kan du vise bildene frem til de andre.

Terapeutisk fotografering kan brukes både som egenterapi og som gruppeterapi. I en gruppe er du med å skape et fellesskap hvor det å uttrykke seg selv deles med de andre på gruppa.

Når du øker bevisstheten rundt hva du tar bilde av, finner du din egen stemme og din egen veg. Antagelig vil du merke at du blir mer oppmerksom, mer bevisst, mer konsentrert og at du øker selvtilliten.

I høst setter jeg opp workshop lørdag 14.oktober.

Dersom du tror at dette er noe for deg, så send meg en mail på post@bragerterapi.no

Påmeldingsfrist er 1.oktober 2017.

Program for dagen blir lagt ut på terapeutisk fotograferingbragerterapi.no.