Vakre Vilnius

I helgen har Tone og jeg vært i Vilnius, en herlig by kledd i en fantastisk fargeprakt av høstens farger. Nå sitter vi på flyplassen fylt av gode opplevelser etter en flott helg. For oss som er glad i natur og romantikk, er Vilnius en flott by. Vi vandret fra byen og opp til Gedeminas tårn, og så utover en vakker gammel by, vi var inne i tårnet som var gjort til et museum av Litauisk historie, det var lærerikt. Etterpå gikk vi igjennom en fantastisk fargerik park som fulgte elven og videre inn i den lille bydelen Uzupis. Her fant vi veggen hvor lovene for denne lille bydelen var skrevet .  Blant annet sto det: alle ha til har rett til å bo langs elven, og elven har rett til å renne langs byen. Alle har rett til å elske den man vil.  Etterpå gikk vi rundt i gamlebyen. Vi gikk på et marked som var satt opp ute. Der var det så mye fint ulltøy, så nå har vi sekken full med ull. Flotte tovede sokker, votter og ullgensere. Mye god mat ble det også. Vi har spist alt fra dumblings til pannekaker fylt med kjøtt og raspeballer, biff og gode desserter. Vi ble også kjent med ei som var på reise et helt år. Det ble en interessent kveld.1310-095 1310-098 1310-102 1310-130 1310-147

One reply to “Vakre Vilnius

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star