Vinterlig glimt fra Nittedal og litt livsfilosofi

I mellom visninger av hus, rydding, pakking, vasking og alt som skal gjøres for å overlate et godt sted til noen andre, tok jeg meg litt fri i dag. Jeg fartet oppover til Hagan i Nittedal for å bli litt bedre kjent der jeg forhåpentligvis skal tilbringe noen gode år fremover.

Aller først gikk jeg meg en tur ved Ulverud skole, så beveget jeg meg nedover mot Nittedal golfbane som nå var full av snø. Her lå det et gammelt sjarmerende hus på veien. Det måtte foreviges. Så fulgte jeg en sti langs et jorde og tok noen landskapsbilder. Da jeg kom tilbake til bilen, kjørte jeg først opp til stedet vi skal flytte til, det ligger fint til. Etterpå tok jeg en tur til Nittedal kirke. En gammel tre kirke som kanskje hadde trengt litt oppussing. Jeg gikk litt rundt på kirkegården og filosoferte, da fikk jeg øye på en liten engel. Engelen var vakker uthogd i stein, og hun holdt livet i sin hånd.

Jeg blir fort filosofisk på slike steder, og jeg tenker at det er viktig å gripe dagen mens vi har den. Leve mens vi kan, jobbe mens vi kan, le mens vi kan, være tilstede i øyeblikket mens vi kan, for en dag kan vi ikke det mer. Hva da? Hvis livet ditt var levd, er det noe du hadde angret på? Er det noe du burde gjort annerledes? Livet er merkelig i grunn, vi fødes, vi dør, og mellom fødsel og død er det mange valg. Mange bestemmelser, noen er gode valg, noen er dårlige. Når vi tar et valg må vi stå ved det og så må vi tro at det er et godt valg det vi har tatt. Skulle det motsatte vise seg, så må vi ta et nytt valg og så et nytt igjen, livet består av valg, og livet består av endringer noen endringer er gode, forlokkende deilige, andre endringer bunner ut i sorg og savn. De valgene jeg gjør påvirker ikke bare meg, de påvirker alle som er rundt meg. Jeg har tatt noen valg de siste tre årene som har påvirket de menneskene som har stått meg aller nærmest i livet, det siste nå er å selge barndomshjemmet mitt, og mine barns barndomshjem, og min mors hjemsted. Det er mange komplekse grunner til at jeg har gått til det valget, men valget føles veldig riktig. Samtidig er det sårt og rart.  Jeg har valgt å leve mitt liv. Så nå flytter jeg til Skytta i Nittedal sammen med ny kjæreste, hund, katt og tilsammen fire barn (fra 10 til 19 år). Skiløypa går nesten rett utenfor døra, Lillomarka som nærmeste nabo, herlige tur områder, så da blir nok ikke naturfotografiet lagt på hylla. Jeg gleder meg til dette nye, og så går det mot vår, om ikke lenge kommer trekkfuglene tilbake. Det blir fint. Her er noen bilder fra dagens tur.

Glimt fra Nittedal
Glimt fra Nittedal
GRO_4809
Glimt fra Nittedal
GRO_4811
Glimt fra Nittedal
GRO_4829
Nittedal kirke
GRO_4840
Nittedal kirke
GRO_4844
Engelen
GRO_4854
Utsikt fra Nittedal kirke mot Skytta og Røverkollen
GRO_4855
Utsikt fra Nittedal kirke
GRO_4864
Nittedal kirke
GRO_4867
Langrennsløype innover dalen

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star