Mangenfjellet og nostalgi ved Fetsund lenser

Scroll down to content

I dag har jeg hatt en flott skitur på Mangenfjellet i Aurskog-Høland kommune. Når jeg kjørte mot Bjørkelangen lå jordene nesten tomme for snø, og jeg lurte på hvor skiføret var, men da vi svingte av ved Lierfoss og det bar oppover noen bakker, kom det jammen frem noen skiløyper. Det ble universal klister og det er noe skikkelig kliss. Enten lugget det, eller så glapp det, i så skarpe spor fikk smøringa litt å gå på, og armene ble veltrente. Da vi kom oss opp alle bakkene, lå Mangen fjellet der, furuskog og myrområder, da var det bare å stake i vei innover til Kjøltjernhytta. En ganske ny hytte som Mangenfjellet turlag hadde satt opp.

Kjøltjernhytta

Etter endt skitur kjørte jeg innom Fetsund lenser på vei hjemover. Der var det helt fantastisk i kveld, med en flott solnedgang og behagelig fotolys. Jeg har mekket litt på disse bildene for å få frem nostalgien, lensene er jo et sted med historisk sus over seg.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: